Friday, December 30, 2011

Budak Perempuan Mempunyai Bakat Yang Lucu || Girl with a funny talent!!




















nahhh...itu baru gambar dia..comel kan? (^_^) jom layan video dia...



video budak ni di muat naik (upload) pada Dec 29, 2011 tapi video budak ni dah mencapai view hits 1,783,224 likes, 966 dislikes (setakat waktu saya tulis blog nih...) fuhh...boleh tahan bakat budak nih....

Saturday, December 24, 2011

Bagaimana Menggunakan Fungsi Pelbagai Akaun Pengguna Dalam Google Chrome || How Multiple User Accounts Work in Google Chrome


Mari kita lihat secara ringkas bagaimana Pelbagai Akaun Pengguna berfungsi dalam Google Chrome versi 16 dan bagaimana untuk menetapkannya.




Uploaded by on Dec 13, 2011
A quick look at how multiple user accounts work in Google Chrome 16 and how to set them up.

Thursday, December 22, 2011

Lokasi Peninggalan Tamadun Mayan di Chiapas, Mexico Bakal Menjadi Tumpuan Pada 2012!!

Kawasan runtuhan Tamadun Mayan

Petikan dari Kosmo online :

BANDAR RAYA MEXICO - Agensi Pelancongan Mexico menjangkakan dapat menarik kehadiran 52 juta pelawat menjelang tahun 2012 ke rantau yang dikaitkan dengan tamadun Mayan seperti Chiapas, Yucatan dan Tabasco.
Sebelum ini, Mexico dapat menarik kehadiran sekitar 22 juta pelancong luar pada setiap tahun.
Peningkatan mendadak dalam jumlah pelancong kali ini dikaitkan dengan ramalan penduduk Mayan bahawa kiamat bakal berlaku pada tahun depan.
Kiamat itu diramalkan berlaku pada 21 Disember 2012.
Pekan dan bandar raya di kawasan tamadun Mayan memulakan kiraan tamatnya kalendar Mayan tersebut semalam.
Namun, ramai ahli arkeologi berpendapat rujukan kepada tarikh tersebut yang diukir pada batu bersurat berusia 1,300 tahun cuma menandakan tamatnya satu kitaran dalam kalendar Mayan.
"Dunia belum kiamat. Ia hanya satu era," kata seorang jurucakap pelancongan negeri Quintana Roo yang menempatkan kota bersejarah Cancun, Yeanet Zaldo.
Kebijaksanaan tamadun Mayan menyebabkan sebahagian penduduk mengambil berat tentang ramalan kiamat tersebut.
Tamadun Mayan yang mencapai peringkat kegemilangan dari tahun 300 Tahun Masihi hingga 900 Tahun Masihi memiliki kemahiran luar biasa dalam bidang astronomi.
Kalendar kaum berkenaan bermula pada tahun 3,114 Sebelum Masehi (S.M.) dan mengambil masa selama 394 tahun untuk membentuk satu kitaran dikenali sebagai Baktun.
Baktun ke-13 berakhir pada 21 Disember 2012.
Teori bahawa kiamat berlaku pada tarikh tersebut berpunca daripada sebuah batu bersurat yang ditemui pada tahun 1960-an di tapak arkeologi Tortuguero di negeri Tabasco, dekat Teluk Mexico.
Batu bersurat berkenaan menceritakan tentang kembalinya Dewa Mayan pada penghujung Baktun ke-13.
Mereka yang percaya mengenai teori kiamat itu menyebarkan ramalan tersebut di ratusan ribu laman web dan blog di Internet. - Agensi

Video Tapak Arkeologi Mayan di negeri Mexico Yucatan, Tabasco, dan Chiapas




Tuesday, December 20, 2011

Putera Alwaleed bin Talal, pelabur Arab Saudi bersetuju untuk membeli saham Twitter Inc pada harga $ 300 juta!! || Prince Alwaleed bin Talal, the Saudi investor agreed to buy a $300 million stake in Twitter Inc



Disember 19 (Bloomberg) - Putera Alwaleed bin Talal, pelabur Arab Saudi yang mempunyai saham dalam Apple Inc. dan Citigroup Inc. telah bersetuju untuk membeli saham Twitter Inc. pada harga $ 300 juta, Twitter Inc. menyediakan perkhidmatan microblogging dengan kira-kira 100 juta pengguna. Lara Setrakian dan Maryam Nemazee melaporkan untuk Bloomberg Television's "The Pulse." (Sumber: Bloomberg).

Dec. 19 (Bloomberg) -- Prince Alwaleed bin Talal, the Saudi investor with stakes in Apple Inc. and Citigroup Inc., agreed to buy a $300 million stake in Twitter Inc., the microblogging service with about 100 million users. Lara Setrakian and Maryam Nemazee report on Bloomberg Television's "The Pulse." (Source: Bloomberg

Monday, December 19, 2011

Rancangan Realiti India "Warriors of Goja" : Aksi Merbahaya Dari Kumpulan BIR KHALSA




 

Persembahan dari Kumpulan BIR KHALSA

Video ini adalah daripada "India  Talent Show : Warriors of Goja". Saksikan bagaimana kumpulan BIR KHALSA membuat permsembahan yang sangat merbahaya.


"JANGAN TIRU AKSI GANAS ini...."

Saturday, December 17, 2011

Live-Action Film RUROUNI KENSHIN
















Teaser trailer added for manga turned live-action film RUROUNI KENSHIN
- stars Takeru Sato, Emi Takei, Teruyuki Kagawa & Yu Aoi (movie looks very cool).
- Release date is August 25, 2012 in Japan.

Gambar Lelaki Melayu Gay Pertama Yang Berkahwin!!!




Aku cuma mampu mengucap..Astaghfirullah....gambar tok...xda kata-kata lain yang mampu aku padah... (~_~) **dah la pakey baju tradisional melayu..aduiiiiihhh..

mun mok baca artikel pasal kejadian tok...google jak "Perkahwinan gay pertama lelaki Melayu"
banyak yang dah post pasal kisah si lelaki tok...ctok aku intro ckit la...sumber dari blog lain :

"Untuk rekod, gambar neh bukan gambar curi. Laki dia sendiri [yeke laki? tah larh.. takan nak panggil bini pula ye tak?] yang mendedahkan gambar2 neh di blog / website peribadi sendiri. Dah dia sendiri sebar sebab tue orang tahu. Sebenarnya kebetulan dua, tiga hari lepas bapa dia masuk paper memberitahu tentang kehilangan anak dia.
Dia bimbangkan akidah anak dia. Yang sebenarnya mereka lost contact sejak tahun 2009. Cuma maybe baru sekarang bapa dia bersedia untuk share perkara neh dengan orang luar. Makna nya awal2 dia dapat rasakan sesuatu. Sedih bapa dia..."

"Ya Allah..engkau tabahkanlah kedua ibu bapa nya Ya Allah...."

Thursday, December 15, 2011

Super Junior Gee live at SUPER SHOW



Kumpulan Super Junior yang popular dengan lagu mereka Bonamana, Mr.Simple dan Sorry Sorry menyanyi kan lagu Gee dari kumpulan Girls Generation.

Beruang Melambai Menjadi Sensasi Di Internet || Waving Bear Becomes Internet Sensation





A friendly wave from a giant bear is all it took to make one young girl’s day.
Now, the YouTube video that captured that friendly wave has made the bear an Internet sensation.
In the seven-second video, a young girl visiting the Olympic Game Farm in Sequim, Wash., waves hello from her car window to one of the farm’s giant, Kodiak bears.
To her astonishment, and delight, the bear leans back on his hind legs and, just as excitedly, waves back.
The friendly encounter was recorded last year but has become a hit on YouTube today, where it has now been viewed more than one million times.
If it may seem odd to see a giant bear wave to a human, this particular bear has show business in its blood.
Its home, the Olympic Game Farm, is a park for retired show animals that have previously worked in TV, films and at theme parks.
The farm worked exclusively for Walt Disney Studios for 28 years, providing animal actors for productions like “The Incredible Journey,”"White Wilderness” and the “Grizzly Adams” television and movie series, according to its website.
In 1972, the farm opened its doors to the public and now offers tours, a petting farm and educational activities, in addition to caring for the animals that call it home.



















Video From Yahoo TV

Wednesday, December 14, 2011

Meizu akan melancarkan telefon pintar pertama iaitu Meizu MX (Me Xiang) || Meizu will launch the first smartphone Meizu MX (Me Xiang)


  

Reviu Produk :

Meizu MX telefon bimbit terbaru Android syarikat Meizu yang menggabungkan gaya dan fungsi. Ia meniru seperti peranti popular seperti iPhone 4 dan Samsung Galaxy S dengan menambah pengubahsuaian yang berbeza daripada Android. Ia tidak akan terhad dengan spefikasi 16GB memori dalaman, 1GB RAM, 1 GHz prosesser dan paparan dengan 188 piksel per inci.

Meizu telah mengumumkan hasrat untuk meperkenalkan MX itu sebagai telefon bimbit pertama mereka yang terdapat di Amerika Syarikat, walaupun belum ada pintu pasaran - begitu juga dengan tiada apa-apa maklumat mengenai wakil penjual dan penentuan harga - tapi apabila ia dilancar kan pastinya ia akan mendapat perhatian.



















Meizu MX Overview : 

The Meizu MX is the company's latest Android handset that combines style and function. It mimicks popular devices such as the iPhone 4 and Samsung Galaxy S while adding a heavy layer of customization on top of Android. It won't be skimpy as far as specs go, either, with 16GB of internal storage, 1GB of RAM, a 1 GHz processor, and a display with 188 pixels per inch.
Meizu has announced intentions to release the MX as their first handset available in the United States, though no release window tags along just yet - nor does any information on carriers and pricing - but keep a close eye on it as it's sure to be quite the doozy once it finally does launch.

Meizu MX first hands-on!

 

 

Meizu MX Specs

General
Form Factor:Slate  
AKA:?  
Date Released (YYYY/MM/DD):?  
Size
Weight:?  
Dimensions:?  
Display
Resolution:640 x 940  
Size:4 inches  
Type:?  
Camera
Video:?  
Flash:Yes  
Auto-focus:?  
Megapixels:8MP  
Connectivity
GPS:Yes  
USB:Yes  
Bluetooth:Yes  
Wi-Fi:Yes  
HDMI:Yes  
Multimedia
Headset Jack:?  
Radio:?  
Battery
Type:?  
Hardware/OS
Operating System:Android  
Internal Memory:16GB  
External Memory:?  
RAM:1GB  
Processor:1GHz Dual-Core Cortex A9  

Harga anggaran bagi negara MALAYSIA :  RM1499.00


Kanak-kanak Dilanggar SUV di Wenzhou || SUV Run Over Child in Wenzhou



oleh Fauna pada hari Isnin, Disember 12, 2011

Disember 9 pagi 7:25 am, di sudut Jalan Lane 40 Hangbiao di bandar Wenzhou, seorang kanak-kanak telah dilanggar dan terperangkap di bawah kereta.Dengan keadaan SUV tersebut dalam dilema tidak mampu untuk ke hadapan atau ke belakang, seseorang menjerit "angkat kereta!" dengan pantas lebih 10 orang yang berkumpul di sekeliling "satu, dua, tiga" menggunakan kekuatan kolektif mereka [dan mengangkat kereta SUV tersebut ].

Kanak-kanak yang dalam ketakutan telah dikeluarkan tanpa kecederaan.Orang ramai yang membantu itu tidak mengenali satu sama lain, tetapi tindakan mereka telah menunjukkan semangat kerjasama dan tolong-menolong penduduk bandar ini.


Orang ramai membantu mengangkat SUV untuk menyelamat kanak-kanak yang terperangkap di bawahnya. || The surrounding crowd helps lift the SUV up to free the child trapped underneath.

by Fauna on
December 9th morning 7:25am, at the corner of Lane 40 Hangbiao Road in the city of Wenzhou, a child was run over and trapped under a car. With the SUV caught in the dilemma of not being able to go forward or back, someone shouted “lift the car!” Immediately over 10 people who had gathered around “one, two, three” used their collective strength [and lifted up the car]. 

The frightened child was carried out and unhurt. These people who helped did not know each other but their action both moved and warmed those at the scene and this city. Wenzhou people used action to once again demonstrate the “place of warmth” is a title fully deserved.



Kanak-kanak tersebut (berbaju jingga) selepas ditarik dari bawah kereta. || The little child in orange after being pulled from under the car.



VideoKanak-kanak Dilanggar SUV di Wenzhou || SUV Run Over Child in Wenzhou


Sumber dari : http://www.chinasmack.com

Tuesday, December 13, 2011

Merakam pada kelajuan cahaya || Capturing at the speed of light!!


Merakam pada kelajuan cahaya || Capturing at the speed of light 
- MIT Media Lab 

Penyelidik MIT telah mencipta satu sistem pengimejan baru yang boleh memperoleh data visual pada kadar 1 trillion pendedahan sesaat. Itu cukup cepat untuk menghasilkan video gerakan-perlahan (slow-motion) cahaya yang bergerak melalui objek.

=========================================================================

MIT researchers have created a new imaging system that can acquire visual data at a rate of one trillion exposures per second. That's fast enough to produce a slow-motion video of light traveling through objects.

http://www.media.mit.edu/~raskar/trillionfps/

Video: Melanie Gonick

Video Steve jobs Yang Jarang Kita Lihat || A Very Rare Video of Steve Jobs

Steve Jobs sedang menceritakan sejarah Apple
Video yang sangat jarang kita lihat ini telah dirakam pada tahun 1980-an. Ia menunjukkan Steve Jobs bercakap tentang asal usul Apple. Adalah menarik untuk melihat bagaimana dia membayangkan Next Big Thing, apabila projek rahsia Macintosh masih dalam pembangunan.
Juga sangat melucukan untuk melihat bagaimana cara beliau bercakap tidak pernah berubah. Ketika itu, beliau berkata perkara yang sama dia bercakap sehingga hari terakhir hidupnya. Dari perasaan hairan dengan apa yang kanak-kanak boleh lakukan dengan komputer sehingga keperluan untuk memudahkan pengkomputeran untuk memberi kuasa kepada masyarakat. [Muzium Sejarah Komputer melalui Kottke]
Untuk melihat video tersebut KLIK DISINI

=========================================================================
This very rare video was recorded in the 1980s. It shows Steve Jobs talking about the origin of Apple. It's fascinating to see how he hints at the Next Big Thing, back when the Macintosh was still a secret project in development.

It's also funny to see how this man never changed his tune. Back then he was saying the very same things he spoke of till the very last day of his life. From his wonderment at what kids can do with computers to the need to simplify computing to empower people. [Computer History Museum via Kottke]

CLICK HERE to see the video

via http://gizmodo.com

Monday, December 12, 2011

Kumpulan Rock Action Figure Pertama Malaysia!!





"Park It!" single Rock Mat Tune pertama!!
 
Selepas kejayaan single pertama beliau, "Who Like Confuse",
Mat Tune telah dijemput untuk membuat persembahan di Rock The World Adrenaline 2011 - untuk itu dia menulis sebuah lagu rock dan telah mengegarkan pentas!!
 
Inilah video persembahan Mat Tune di
Rock The World Adrenaline 2011. ROCKKKKK!!  (Klik Disini)


Pemandu cekap letak kereta di ruang sempit || Efficient drivers parking in narrow spaces

          NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Seorang pemandu yang menunjukkan kecekapannya meletak kereta di ruang sempit menjadi sensasi di laman perkongsian video YouTube, lapor akhbar MailOnline. Lelaki tidak dikenali itu meletak kereta sedan miliknya di ruang sempit yang cuma muat untuk sebuah kereta bersaiz kompak. Malah, dia berjaya keluar dari ruang parkir sama tanpa mencalarkan bampar kenderaan di hadapan dan belakangnya. Dia mengambil masa sekitar lima minit untuk meletakkan keretanya di ruang parkir berkenaan di sini baru-baru ini. - Agensi



           NEW YORK, United States (U.S.) - A driver who demonstrate competence narrow parking space became a sensation in the video-sharing site YouTube, reports the Daily MailOnline. Unknown man was parking his sedan in a narrow space just fit for a compact-sized car. In fact, he rode out of the parking space without scratching the vehicle bumper in front and back. It took about five minutes to put the car in the parking area here recently. - Agency

sumber berita dari : Kosmo Online

Friday, December 9, 2011

Iran menyiarkan video Pesawat Drone Amerika Syarikat || Iran releases video of downed U.S. spy drone



TV Iran telah menunjukkan rakaman video yang pertama pesawat maju Drone AS bahawa Tehran mengatakan ia dijatuhkan berhampiran sempadan Afghanistan.
فیلم هواپیمای امریکایی به غنیمت گرفته شده, ایران
Iran Memaparkan Pesawat Drone AS dijatuhkan

Tehran (Fna) - Stesen Penyiaran Negeri Iran, petang Khamis telah mengeluarkan imej-imej pertama Pesawat Drone AS yang maju telah dijatuhkan melalui cyberattack oleh angkatan tentera Iran minggu lalu kerana ia terbang di atas ruang udara negara.

Menurut laporan TV, lebar sayap-sayap RQ-170 Sentinel Pesawat Drone AS sekitar 26 meter dengan panjang 4.5 meter dan ketinggian 1,84 meter.

Pesawat Drone AS dilengkapi dengan pengawasan yang sangat maju, pengumpulan maklumat, komunikasi elektronik dan sistem radar, kata laporan itu.

The batwing berbentuk, radar-mengelakkan pesawat, yang mampu dilengkapi dengan payloads sensor berbeza bermakna mereka boleh dilengkapi untuk menangkap pelbagai bahan risikan, termasuk imej resolusi tinggi, pengukuran radiasi dan sampel udara.

Pegawai-pegawai Amerika Syarikat dan diplomat barat berkata Pesawat Drone AS stealth adalah sebahagian daripada satu armada pesawat rahsia CIA telah menggunakan selama beberapa tahun dalam kempen pengintipan yang semakin meningkat mensasarkan kemudahan nuklear Iran.

Pesawat, yang dibina oleh Lockheed Martin, paling dikenali untuk peranannya dalam surveilling kompaun di Pakistan, di mana Osama bin Laden dibunuh. "Tetapi ia bukan sahaja diterbangkan di Pakistan," kata bekas pegawai.

Iran telah menembak jatuh lebih daripada satu dozen pesawat itu pada 4 hingga 5 tahun yang lalu.

Pegawai-pegawai AS telah diterangkan kehilangan pesawat di Iran sebagai halangan dan tamparan hebat kepada program Pesawat Drone AS bersembunyi.

Antara kebimbangan utama Amerika Syarikat adalah bahawa Iran akan menggunakan pesawat yang utuh untuk memeriksa kelemahan dalam teknologi bersembunyi dan mengambil langkah-langkah tindakan dengan sistem pertahanan udara. Satu lagi adalah bahawa China atau lain-lain musuh AS boleh mendapatkan data ekstrak Iran daripada Pesawat Drone AS yang akan mendedahkan sejarah penerbangan, sasaran pengawasan dan keupayaan lain.

Pesawat Drone AS telah diprogramkan untuk memusnahkan data apa-apa sekiranya kerosakan, tetapi ia gagal untuk berbuat demikian. Tamparan hebat begitu berat bahawa pegawai-pegawai AS masih tidak dapat mahu menerima bahawa Iran telah menjatuhkan Pesawat Drone AS dengan cyberattack. Sebaliknya, penjelasan telah memberi tumpuan kepada kegagalan berpotensi teknikal. Pesawat meliputi jarak yang jauh dan bergantung pada pautan satelit. Satu sambungan yang hilang atau kepincangan lain boleh menyebabkan mereka berpaling rumah atau memulakan letupan automatik.

Sumber dari : on Dec 8, 2011
 
==========================================================================

Iranian TV has shown the first video footage of an advanced US drone aircraft that Tehran says it downed near the Afghan border.
فیلم هواپیمای امریکایی به غنیمت گرفته شده، ایران
Iran Displays Downed US Drone

TEHRAN (FNA)- The Iranian state broadcaster Thursday evening released the first images of the highly advanced US stealth spy drone which was downed through a cyberattack by Iranian military forces last week as it was flying over the country's airspace.


According to the TV report, the wing-to-wing width of the RQ-170 Sentinel drone is around 26 meters with a length of 4.5 meters and height of 1.84 meters.

The drone is equipped with highly advanced surveillance, data gathering, electronic communication and radar systems, the report said.

The batwing-shaped, radar-evading aircraft, which are capable of being fitted with different sensor payloads meaning they can be equipped to capture a range of intelligence material, including high-resolution images, radiation measurements and air samples.

The US officials and western diplomats said the stealth drone was part of a fleet of secret aircraft that the CIA has used for several years in an escalating espionage campaign targeting Iran's nuclear facilities.

The aircraft, built by Lockheed Martin, is best known for its role in surveilling the compound in Pakistan where Osama bin Laden was killed. "But it wasn't only being flown in Pakistan," the former official said.

Iran has already shot down more than a dozen of such aircraft during the last 4 to 5 years.

US officials have described the loss of the aircraft in Iran as a setback and a fatal blow to the stealth drone program.

Among the United States' main concerns is that Iran could use an intact aircraft to examine the vulnerabilities in stealth technology and take countermeasures with its air defense systems. Another is that China or other US adversaries could help Iran extract data from the drone that would reveal its flight history, surveillance targets and other capabilities.

The drone was programmed to destroy such data in the event of a malfunction, but it failed to do so. The blow has been so heavy that the US officials do not still want to accept that Iran brought down the plane by a cyberattack. Instead, explanations have focused on potential technical failures. The aircraft cover great distances and depend on satellite links. A lost connection or other malfunction could cause them to turn back home or start automatic explosion.

Source from : on Dec 8, 2011

Wednesday, December 7, 2011

Anonymous : Mesej kepada Rakyat Amerika || Message to the American People

Uploaded by anonymous04210 on Dec 3, 2011 Saudara-saudara dan adik-beradik. Sekarang adalah masa untuk membuka mata anda! Dalam usaha yang menakjubkan yang telah libertarian sivil yang gagap dengan kekufuran, Senat AS telah meluluskan rang undang-undang yang berkesan berakhir Rang Undang-Undang Hak Asasi di Amerika. Akta Kebenaran Pertahanan Nasional telah dipanggil perbuatan yang paling khianat yang pernah disaksikan di Senat, dan bahasa rang undang-undang itu adalah bijak untuk membuat anda berfikir ia tidak terpakai kepada rakyat Amerika, tetapi ke arah akhir rang undang-undang itu, ia pada dasarnya mengatakan ia boleh memohon kepada rakyat Amerika "jika kita mahu. Ringkasan Rang Undang-Undang & Status, 112 Kongres (2011 - 2012) | S.1867 | Latest Title: Akta bagi Kebenaran Pertahanan Nasional. Rang undang-undang ini, lulus lewat malam tadi dalam undi 93-7, mengisytiharkan seluruh Amerika Syarikat untuk menjadi "medan pertempuran" apabila pasukan tentera Amerika yang boleh beroperasi dengan sewenang-wenangnya, mengatasi Comitatus Posse dan pemberian kuasa dengan tidak tentera untuk menangkap, menahan, menyoal siasat dan malah membunuh rakyat Amerika Syarikat dengan sewenang-wenangnya. Majalah Malah berwayar adalah marah pada rang undang-undang ini, melaporkan: Senat Mahu Tentera Kunci Anda Sehingga Tanpa Percubaan ... Mandat tahanan untuk menggunakan tahanan tentera yang tidak terhingga dalam kes-kes keganasan tidak terhad kepada orang asing. Ia mengelirukan, kerana dua bahagian yang berlainan dalam rang undang-undang tersebut seolah-olah bercanggah antara satu sama lain, tetapi dalam penghakiman University of Texas 'Robert Chesney - pihak berkuasa nonpartisan ke atas penahanan tentera - ". Warganegara Amerika Syarikat termasuk dalam pemberian pihak berkuasa tahanan" Petikan undang-undang ini adalah tidak kurang daripada pengisytiharan secara terang-terangan PERANG terhadap Rakyat Amerika oleh kuasa elit tentera disambungkan. Jika ini ditandatangani ke dalam undang-undang, ia akan dicincang penyewa lain Rang Undang-Undang Hak dan melepaskan apabila Amerika jumlah pemerintahan diktator tentera, lengkap dengan tangkapan rahsia, penjara rahsia, soal siasat yang menyalahi undang-undang, detainment tidak terhingga tanpa pernah didakwa dengan jenayah, penderaan Amerika dan "pembunuhan sah" rakyat Amerika Syarikat di sini di tanah Amerika! Jika anda mempunyai belum bangun dari tidur kepada realiti negara polis, kita telah memberi amaran kepada anda, saya berharap anda sedar kami cepat kehabisan masa. Apabila ini menjadi undang-undang, anda tiada hak apa-apa di Amerika. - Tidak ada proses, tiada ucapan hak Pindaan Pertama, tidak ada hak untuk berdiam diri, tiada apa-apa. Senat Amerika Syarikat tidak mahu kita bercakap. Saya mengesyaki walaupun kini pesanan menjerit ke telefon dan lelaki dengan senapang tidak lama lagi akan dalam perjalanan mereka. Mengapa? Kerana manakala tongkat polis itu boleh digunakan sebagai ganti perbualan, perkataan akan sentiasa mengekalkan kuasa mereka. Perkataan menawarkan cara-cara untuk makna dan bagi orang-orang yang akan mendengar, pengumuman kebenaran. Dan kebenaran, ada sesuatu yang betul-betul kena dengan negara ini, tidak di sana? Kekejaman dan ketidakadilan ... sikap tidak toleran serta penindasan. Dan di mana apabila anda mempunyai kebebasan untuk membantah, untuk berfikir dan berkata-kata seperti anda melihat patut, kini anda mempunyai penapis dan sistem pengawasan, memaksa pematuhan anda dan mendapatkan penyerahan anda. Bagaimana ini boleh terjadi? Siapa harus dipersalahkan? Well pasti terdapat orang-orang yang lebih bertanggungjawab daripada yang lain, dan mereka akan dipertanggungjawabkan. Tetapi sekali lagi, kebenaran diberitahu ... jika anda sedang mencari orang yang berdosa itu, anda perlu hanya melihat ke dalam cermin. Saya tahu mengapa anda melakukannya. Saya tahu anda takut. Siapa yang tidak akan? Perang. Keganasan. Penyakit. Terdapat pelbagai masalah yang berpakat untuk merosakkan alasan anda dan merompak anda akal anda. Takut mendapat yang terbaik di antara kamu dan dalam keadaan panik anda, anda berpaling kepada Presiden kini di perintah Barack Obama. Beliau berjanji perintah anda. Beliau berjanji perdamaian kepada kamu. Dan dia menuntut sebagai balasan senyap anda, persetujuan yang taat. Lebih daripada 400 tahun yang lalu, seorang warganegara yang besar mahu untuk memuatkan lima November selama-lamanya dalam ingatan kita. Harapan beliau ialah untuk mengingatkan dunia bahawa keadilan. Keadilan, dan kebebasan adalah lebih daripada kata-kata mereka perspektif. Maka jika anda melihat apa-apa, jika jenayah kerajaan ini masih tidak diketahui oleh anda, maka saya akan mencadangkan supaya anda memberi kelima November lulus tidak bertanda. Tetapi jika anda lihat apa yang saya lihat, jika anda merasa seperti yang saya rasa, dan jika anda akan mendapatkan seperti yang saya mencari ... maka saya meminta anda untuk berdiri di sebelah satu sama lain, satu tahun dari November ke 5, 2011, di luar pintu mahkamah tiap-tiap rumah setiap bandar menuntut hak kita!! Bersama-sama kita berdiri menentang ketidakadilan Kerajaan kita sendiri. Kami sudah. Kami Legion. United sebagai satu. Terbahagi dengan sifar. Kami tidak memaafkan Penapisan. Kami tidak lupa Penindasan. AS SENAT ... Mengharapkan kita!! Muzik oleh: Wolfgang Amadeus Mozart - Misa untuk orang meninggal =================================================================================== Uploaded by anonymous04210 on Dec 3, 2011 Dear brothers and sisters. Now is the time to open your eyes! In a stunning move that has civil libertarians stuttering with disbelief, the U.S. Senate has just passed a bill that effectively ends the Bill of Rights in America. The National Defense Authorization Act is being called the most traitorous act ever witnessed in the Senate, and the language of the bill is cleverly designed to make you think it doesn't apply to Americans, but toward the end of the bill, it essentially says it can apply to Americans "if we want it to. Bill Summary & Status, 112th Congress (2011 -- 2012) | S.1867 | Latest Title: National Defense Authorization Act for. This bill, passed late last night in a 93-7 vote, declares the entire USA to be a "battleground" upon which U.S. military forces can operate with impunity, overriding Posse Comitatus and granting the military the unchecked power to arrest, detain, interrogate and even assassinate U.S. citizens with impunity. Even WIRED magazine was outraged at this bill, reporting: Senate Wants the Military to Lock You Up Without Trial ...the detention mandate to use indefinite military detention in terrorism cases isn't limited to foreigners. It's confusing, because two different sections of the bill seem to contradict each other, but in the judgment of the University of Texas' Robert Chesney — a nonpartisan authority on military detention — "U.S. citizens are included in the grant of detention authority." The passage of this law is nothing less than an outright declaration of WAR against the American People by the military-connected power elite. If this is signed into law, it will shred the remaining tenants of the Bill of Rights and unleash upon America a total military dictatorship, complete with secret arrests, secret prisons, unlawful interrogations, indefinite detainment without ever being charged with a crime, the torture of Americans and even the "legitimate assassination" of U.S. citizens right here on American soil! If you have not yet woken up to the reality of the police state we've been warning you about, I hope you realize we are fast running out of time. Once this becomes law, you have no rights whatsoever in America. — no due process, no First Amendment speech rights, no right to remain silent, nothing. The US senate does not want us to speak. I suspect even now orders are being shouted into telephones and men with guns will soon be on their way. Why? Because while the truncheon may be used in lieu of conversation, words will always retain their power. Words offer the means to meaning and for those who will listen, the enunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country, isn't there? Cruelty and injustice...intolerance and oppression. And where once you had the freedom to object, to think and speak as you saw fit, you now have censors and systems of surveillance, coercing your conformity and soliciting your submission. How did this happen? Who's to blame? Well certainly there are those who are more responsible than others, and they will be held accountable. But again, truth be told...if you're looking for the guilty, you need only look into a mirror. I know why you did it. I know you were afraid. Who wouldn't be? War. Terror. Disease. There were a myriad of problems which conspired to corrupt your reason and rob you of your common sense. Fear got the best of you and in your panic, you turned to the now President in command Barack Obama. He promised you order. He promised you peace. And all he demanded in return was your silent, obedient consent. More than four hundred years ago, a great citizen wished to embed the fifth of November forever in our memory. His hope was to remind the world that fairness. Justice, and freedom are more than words - they are perspectives. So if you've seen nothing, if the crimes of this government remain unknown to you, then I would suggest that you allow the fifth of November to pass unmarked. But if you see what I see, if you feel as I feel, and if you would seek as I seek...then I ask you to stand beside one another, one year from November 5th, 2011, outside the gates of every court house of every city DEMANDING our rights!! Together we stand against the injustice of our own Government. We are anonymous. We are Legion. United as ONE. Divided by zero. We do not forgive Censorship. We do not forget Oppression. US SENATE... Expect us!! Music by: Wolfgang Amadeus Mozart - Requiem

Tuesday, December 6, 2011

Kemalangan Kereta Paling Mewah!! || Best Luxury Car Accident!!!

TOKYO: Memandu dengan laju dikatakan penyebab beberapa buah kereta mewah bernilai AS$4 juta (RM12.54 juta) musnah dalam satu kemalangan jalan raya di sini, semalam.
Lapan Ferrari dan sebuah Lamborghini serta sebuah Toyota Prius adalah antara kenderaan yang terlibat dalam kemalangan itu.
Menurut beberapa saksi, ia berlaku apabila satu daripada kenderaan yang dipandu laju, tergelincir di atas permukaan jalan yang licin.

Rakaman televisyen menunjukkan beberapa buah Ferrari, remuk kebanyakannya berwarna merah dan serpihan kenderaan berada di atas jalan sepanjang 400 meter di lebuh raya Chugoku, jalan utama ke selatan Honshu.

Sekumpulan 20 kereta mewah bergerak dalam konvoi semalam di atas lebuh raya yang basah apabila kereta Ferrari yang menjadi ketua konvoi itu tergelincir ke arah pagar jalan, kata polis.


Pemandu yang di belakang, terus menekan brek tetapi sudah terlewat.

“Saya tidak pernah lihat kejadian begini.

“Jarang kereta Ferrari bergerak dalam satu konvoi besar,” kata peronda lebuh raya, Leftenan Eiichiro Kamitani.

Kamitani berkata, lima lelaki dan lima wanita, cedera ringan akibat kemalangan itu.

“Mungkin mereka memandu secara berpasangan,” katanya.

“Kemalangan ini mungkin disebabkan memandu dengan laju tetapi kami masih menyiasat punca sebenar,” tambahnya lagi.

Toyota Prius dan sebuah lagi Toyota turut terlibat dalam kemalangan yang menyebabkan 14 kereta remuk teruk tetapi dipercayai bukan ahli konvoi itu.
Tiga lagi kenderaan yang terlibat dalam kemalangan itu adalah kenderaan jenis Mercedes-Benz.

Menurut seorang saksi, “Mereka memandu selaju 140 hingga160 kilometer sejam. Salah satu daripada kereta itu berpusing dan menyebabkan kemalangan.”

Had laju di lebuh raya itu 80 kilometer sejam.

Satu daripada kereta Ferrari yang remuk adalah jenis F430 Scuderia, yang boleh mencapai kelajuan 320 kilometer sejam. - AFP
(petikan dari http://www.hmetro.com.my)


A multiple car crash in Japan has created an estimated £2m of scrap metal.

Twelve of the 14 cars involved in the accident near Shimonoseki were supercars - including eight Ferraris, two Mercedes and a Lamborghini.

Reports suggest the crash happened after a Mercedes was driven on the wrong side of the road on the Chugoku expressway.

Japanese newspaper The Daily Yomiuri said 10 people were taken to hospital with minor injuries.

The group of drivers was reportedly made up of self-employed "car enthusiasts", who were travelling from Kyushu to Hiroshima.
Pictures of the scene show the motorway littered with debris from the damaged cars.
Among the vehicles were two Ferrari F430s, two 360 Modenas, two F355s, a Lamborghini Diablo and a Nissan GTR.



Thursday, November 24, 2011

Win a holiday for 4 worth RM16,000 now!

Win a holiday for 4 worth RM16,000 now!: Aching for a holiday with your buddies? Then Buddy Up now to win fantastic holidays for 4 worth more than RM55,000. The more buddies you have, the greater your chances of being rewarded. So don’t wait, you’ve only got till 4 December 2011. Buddy Up now!

Wednesday, October 5, 2011

Bukan iPhone 5 laaa..tapi iPhone 4S!!

Gambar daripada "http://www.apple.com/iphone/features/images/features_hero.png"

Yeah! akhirnya penantian siri terbaru iPhone telah tiba...iPhone 5 opppssss! maaf...khabar angin selama ini mengenai "iPhone 5" silap..Apple belum lagi mengeluarkan siri iPhone mereka kepada siri 5...cuma upgrade iPhone 4 kepada version 4S.
Tetapi bukan hanya upgrade pada nama...Apple telah menambah baik siri terbaru iPhone ini dengan pelbagai ciri-ciri yang menarik dan hebat...dari segi Application dan juga Hardware.

Antara ciri-ciri terbaru tersebut :
- Dual-core A5 chip.
- 8 megapixels with new optics camera.
- Video recording. In 1080p amazing HD.
- iOS 5. The world’s most advanced mobile operating system.
- iCloud is the easiest way to manage all your stuff.
- Siri. The intelligent assistant that helps you get things done. All you have to do is ask.

untuk lebih lanjut mengenai ciri-ciri tersebut baca kat sini KLIK
iPhone 4S Tech Spec

Saturday, May 7, 2011

ECC 2010/2011 FINAL

Yeah! Final ECC 2010/2011 tahun tok bertemu agik The Red Devil vs The Catalan .. mengulangi pertemuan Final 2009 .. Harap2 Best xda lak lakonan cdak Barca .. haha

Wembley .. to be continued..


p/s : test jak

Wednesday, April 20, 2011

Who Blocked U ? - FB SPAM???

hahh..apa crita pasal "who blocked u ? nih?? mesti smua FB² user sudah sedia maklum...(sapa² yang sudah klik atau ter"klik" link apps "who blocked u ?" nih pasti la ter amat tahu kan?? hehehe).

Who Blocked U ?

betul ker boleh tengok saper block kiter?? ape relevan nyer apps nih?? (pikir dari segi logik (-_-)??.....mcm tak relevan jer...)

sebelum nih ade jugak apps² FB yang sedemikian ruper...yang pasal link² video budak bunuh diri la..video lucah la...ermmm..dan link saper tengok atau visit profile..My total facebook views are..bla..bla..bla....hurm...pelik..FB pun orang² bijak pandai nih boleh buat SPAM dan SCAM....aduhhh..

yang sedeh nyer user² FB plak aper lagi..pantang tengok benda mcm popular cket trus la klik and Like.. (^_^) kalau link yang betul² patut di Like tu xper la..

Link apps tu kalau korang dah terlanjur klik..still boleh remove apps dengan TAG² tu...so don't worry... (xkan merosakkan laptop / pc / smartphone anda!!).
camner nak remove?? pegi kat apps setting..carik apps tu..then remove...yang tag tu plak rasa²se=mua tau kan?? kalau maseh xboleh remove sila komen kat bawah..nanti tolong bagi cara dier ok...

ni lagi contoh² yang lain tu...

nih yang my total facebook viewer




ni plak yang link² pasal video scam...oppss

Wednesday, April 13, 2011

WWE All Stars 2011 (XBOX-360/NTSC)

THS - WWE All Stars 2011 (XBOX-360/NTSC)
English | Size: 7.52 GB | 2011 | XBOX 360 | Region Free | iXtreme 11-Wave
Genre: Wrestling, Sport


WWE All Stars is an over-the-top, arcade-style beat-down featuring the WWE s past and present superstars of the ring. WWE All Stars delivers one of the greatest rosters ever assembled in a wrestling-centric videogame. Renowned WWE Legends will align with today s most prominent WWE Superstars, inviting players to generate fantasy matches and ultimately determine the greatest competitors of all time. In addition, each WWE Legend and WWE Superstar will boast a distinctive and highly stylized appearance, adding to the overall atmosphere and intrepid attitude exuding from the on-screen action.

Screenshot

WWE All Stars encompasses a fluid, intuitive and original gameplay style, creating a highly competitive environment and an engaging spectacle. Packed with high-flying, hard hitting and over the top action, players will explore a variety of responsive quick grapples, strong grapples, standing and running attacks, as well as combination sequences. Every WWE Legend and WWE Superstar on the power-packed roster will be equipped with individual abilities, signature moves and renowned finishers to create the ultimate in-ring experience.

Download Links : (Single.Extraction.|.No.Password.|.Interchangeable)

|FiLeSoNic|


|FileServe|

Wednesday, April 6, 2011

Bilakah Panggilan Telefon Bimbit Pertama kali dibuat?

Adakah anda mempunyai Telefon Bimbit / Handphone? saya pasti semua anda memilikinya..budak sekolah rendah sekarang pun ramai yang sudah mempunyai telefon bimbit (^_^). Tahukah anda telefon bimbit yang pertama sekali diciptakan? ianya adalah

The First Cellphone (1973)

Name: Motorola Dyna-Tac
Size: 9 x 5 x 1.75 inches
Weight: 2.5 pounds
Display: None
Number of Circuit Boards: 30
Talk time: 35 minutes
Recharge Time: 10 hours
Features: Talk, listen, dial

Ok..berbalik kepada persoalan utama ~ tajuk post ini "Bilakah Panggilan Telefon Bimbit Pertama kali dibuat?" Berikut adalah petikan dari Kosmo Online hari ini 06/04/2011 :

"NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Panggilan telefon bimbit pertama di dunia dibuat pada 3 April, 38 tahun lalu oleh seorang pengurus besar firma Motorola, Martin Cooper di pusat bandar di sini, lapor sebuah akhbar semalam.Panggilan telefon bimbit pertama di dunia dibuat oleh
MARTIN COOPER di New York pada 3 April 1975.

Cooper, yang pada masa itu berusia 44 tahun, keluar bersiar-siar dengan membawa telefon bimbit prototaip Motorola Dyna-TAC sambil diperhatikan orang ramai yang terkejut melihat gajet yang dibawanya.

"Semasa saya bersiar-siar jalan, penduduk New York yang begitu sofistikated kagum melihat seseorang berjalan sambil bercakap di telefon.

"Anda perlu ingat ketika itu tahun 1973, tiada lagi telefon tanpa kod apatah lagi telefon selular (bimbit)," kata Cooper yang kini berusia 82 tahun.

Menurutnya, orang pertama yang dihubungi dengan menggunakan telefon bimbit itu ialah ketua unit penyelidikan firma telefon Bell, Dr. Joel S Engel yang juga saingannya, sebelum dia menghubungi beberapa wartawan.

"Saya menelefon Engel untuk memberitahunya bahawa kami telah mengatasi Bell dalam perlumbaan untuk menghasilkan telefon bimbit pertama di dunia," katanya.

Cooper kemudian membenarkan wartawan-wartawan tersebut membuat panggilan mereka sebagai bukti bahawa mereka bukan ditipu dan dia bukan berjenaka.

Telefon bimbit Dyna-TAC yang seberat 0.6 kilogram berada dalam pasaran 10 tahun kemudian iaitu pada 1983, dan dijual pada harga mencecah AS$3,500 (RM10,592). - Agensi"


Pada masa sekarang Motorola masih lagi bertahan mengeluarkan telefon bimbit tetapi..dengan banyaknya saingan daripada pengeluar² telefon bimbit yang lain..penghasilan telefon bimbit pada masa sekarang menjadi semakin canggih perkembangannya sehingga terciptanya Smartphone iaitu siri telefon bimbit yang mempunyai pelbagai aplikasi untuk penggunanya.


**Dan ini pula adalah siri sejarah telefon bimbit saya (^_^)

Telefon Bimbit pertama : N-Gage QD

oppsss...casing QD ni saya bukak sebab masa ambik gambar ni saya sedang cuci QD ni (^_^)



Telefon Bimbit kedua : O² XDA ATOM



ni jer la sejarah telefon bimbit saya ahahaha...belum upgrade lagi..kalau upgrade, telefon bimbit mana menjadi pilihan???

Monday, April 4, 2011

HostBig - Reliable, Affordable Web Hosting!!

More and more people are choosing HostBig for their website hosting. HostBig provides reliable, affordable unlimited, high speed, hosting with all the features you need... the latest servers and scripts, 99.9% uptime by our secure, well-connected network, backed up by a dedicated Support Team available to assist you 24 hours a day, 7 days a week. HostBig! - the only web hosting plan you will ever need.

GO UNLIMITED NOW!!
Unlimited Bandwidth As much traffic as you can get!
Unlimited Webspace Grow as big as you need to!

Feature Packed!

Easy to use Control Panel, Virus Scanner, SPAM filter, 50 Free Website Templates, New! Easy to use Online Site Builder, Fantastico! Script Installer, Shopping Cart, WebMail, Unlimited FTP, Sub Domains, Daily Backups, Awstats Statistics, PHP, CGI, MySQL, MS Frontpage Extensions and much more.

SIGN UP NOW

SEE MORE DETAIL

    Wednesday, March 30, 2011

    Win F1 Corporate Suite and Grandstand ticket for next Sunday's race!!


    GRAND PRIX

    VIP CHALLENGE


    It's your chance to win....

    A pair of VIP Corporate Suite tickets to the
    Malaysian Grand Prix

    **Valid on 10th April 2011


    Six (6) pairs of Grandstand tickets to the

    Malaysian Grand Prix
    to be won daily

    **Valid on 10th April 2011


    For more information about this challenge CLICK HERE

    Sunday, March 20, 2011

    Dance in the Dark for Earth Hour's!

    Miranda Kerr: Earth Hour's Global Ambassador for 2011

    At 8:30 PM on Saturday 26th March 2011, lights will switch off around the globe for Earth Hour and people will commit to actions that go beyond the hour.




    Read More...

    Tuesday, March 15, 2011

    Adobe Illustrator CS5 v15.0


    Adobe Illustrator CS5 v15.0 with Illustrated Guide on Activation

    **Attention!!..All the infomation and download link is provide by others uploader...
    **Perhatian!!..Smua informasi and link2 download atas ya, adalah daripada uploader lain...


    Adobe Illustrator CS5 software provides precision and power. Paint expressively with vectors, draw in perspective, and explore designing for interactivity. Move easily between Illustrator, other Adobe products, and Adobe CS Live online services. Get the job done efficiently but beautifully, moving quickly from multiple ideas to multiple outputs with complete control and delivering exactly what you had in mind.

    Free Download By NB

    RECENT COMMENT