Wednesday, February 11, 2009

Ular Besar Menyusuri Sungai Baleh is FAKE??!!

Tok update dari post nak pasal "Ular Besar Menyusuri Sungai Baleh!!". Selepas dipost berita ya dalam blog tok..ada salah seorang pembaca nick "Simek" madah gambar ular besar ya bulak (Fake)...gambar asal nya dipercayai diambik dari video dalam web Youtube. Ok..diat dikpun keduak-duak gambar ya. Kitak org pun nilai kan kesahihan berita pasal ular besar ya.


VS


gambar dari video Youtube
Link : www.youtube.com/watch?v=4oeE23DjrFc

macam ney org ya molah pic ular besar sungai baleh ya?? well..everything can with Adobe Photoshop...
So..apa kata kitak orang? salahkan penulis berita yang molah berita tanpa usul periksa or salahkan org yang rasa terrer ngan Photoshop nya ya..huhuhu...leave komen okay..
Thanks for reading this...

**Simek..thanks for the infomation... (+_-)

New Update...Dust Edit Vs Fake Pic From Utusan :)


VS


aku rasa nak di edit ku ya perfect gik..hahahaa...

9 comments:

  1. Hii its me again Simek,

    Well there is nothing wrong with the picture in youtube, its ok.

    Be frank, these people admit that he took the picture on the 31 Jan 2009 at Sungai Baleh!!

    But

    if you go to http://www.youtube.com/watch?v=4oeE23DjrFc
    the comment abut that picture were left on 2007!!!

    Its afake news those people give Utusan Sarawak. Pity to the reader!!

    I already told the Jabatan Penerangan abut these, I show it to one of the boss here in Marudi. He said he will folow up this news with his big boss in Kuching..

    He just left my office then 5 minutes later I comment here.

    Regards
    Simek
    wilsonmlg@yahoo.cm

    ReplyDelete
  2. Its Utusan Borneo

    Regards
    Simek

    ReplyDelete
  3. I glad that i read this blog, its all fake .

    you may go to my newly registerd blog at -

    itsamazeme.blogspot.com/

    regards,
    Simek

    ReplyDelete
  4. gambar lantong pun boleh jadi ular besar...hahahaaaaa...

    ReplyDelete
  5. salam...btul ular to wujud kah?

    ReplyDelete
  6. tak..zuan sudah tgk yang video yourtube tu? gmbr yg di gunakan tu exactly gambar yang di ambil dari youtube...kalau ular besar a.k.a Anaconda mmg wujud..tp saiz seperti dalam gmbr..agak mustahil...terima kaseh komen zuan :)

    ReplyDelete
  7. tak..zuan sudah tgk yang video yourtube tu? gmbr yg di gunakan tu exactly gambar yang di ambil dari youtube...kalau ular besar a.k.a Anaconda mmg wujud..tp saiz seperti dalam gmbr..agak mustahil...terima kaseh komen zuan :)

    ReplyDelete

Archives

Free Download By NB

RECENT COMMENT