Tuesday, December 30, 2008

Counter Strike 1.6 32.1


Counter Strike 1.6 32.1

Jom main "The world's number 1 online action game. Engage in an incredibly realistic brand of terrorist warfare in this wildly popular team-based game. Ally with teammates to complete strategic missions. Take out enemy sites. Rescue hostages. Your role affects your team's success. Your team's success affects your role."

New Features / FeaturesTerbaru!! :
- Playable on LAN and Internet
- Half-Life (Singleplayer & Multiplayer) included
- Steam Account/CD-Key NOT required
- No more Invalid CD-Key errors
- Realistic Hostage
- Latest cracked listen server (everyone can join)
- Latest cracked dedicated server (everyone can join)
- Tuned up graphics
- Prevented empty chat spam

Added / Penambahan :
- Added latest CZ bots modified
- Added Bots for Half-Life
- Added scripts (Crosshaircolors, Provider-Settings, Chatcolors)
- CD-Key is included on the Installer
- Preconfigured

Bugs Fixed / Bug Yang Sudah Dibaiki :
- Background 32-Bit
- Drop Grenade
- Hud fixed (Example: Solid Radar)
- Visual C++ Runtime Error Message fixed
- Weapons/Players etc. default files
- Weapon Name fixed (Example: CK47 to AK47)
- Gamma and Brightness fixed (can be adjusted)
- Overviews Fixed
- VGui Fixed
- Blood/Wad-files Fixed
- Motd fixed (use Default)

Packs/Patches Included Packs/Patches Disertakan :
- CS - Source Transformations Pack (new)
- Addon Pack v2 (added new files)
- Non-Steam Sound-Pack
- CS16 Patch to v32.1 (not recommended)
- Counter-Strike Steam Patch (required Steam)
- SETTI MasterServers

New Binds :
* F4 - Advertising
* F5 - Snapshot
* F12 - Quit

Download / Muat Turun (file size 400MB)

http://rapidshare.com/files/110727896/CS16_Full_v32.1_Non-Steam.part1.rar
http://rapidshare.com/files/110727718/CS16_Full_v32.1_Non-Steam.part2.rar
http://rapidshare.com/files/110728091/CS16_Full_v32.1_Non-Steam.part3.rar
http://rapidshare.com/files/110728105/CS16_Full_v32.1_Non-Steam.part4.rar


CS - Source Transformations Pack:
http://rapidshare.com/files/110727606/CS_Source_Patch.exe

Addon Pack v2:
http://rapidshare.com/files/110727429/Addon_Pack_v2.exe

Non-Steam Sound-Pack:
http://rapidshare.com/files/110727038/Non-Steam_Sound-Pack.exe

CS16 Patch to v32.1:
http://rapidshare.com/files/110728084/CS16_Patch_to_v32.1.exe

Counter-Strike Steam Patch:
http://rapidshare.com/files/110727992/Steam_Patch_-_CS16_v32.1.exe

SETTI MasterServers:
http://rapidshare.com/files/110727297/CS16_SETTI_MasterServers.exe

**Perhatian...semua link untok downlod ya diambik kamek dari uploader2 lain..so.xda kaitan ngan kamek la..
tapi mun da error ka pa ka ngan link ya..padah jak..kamek sudi nolong kitak..
(+_+)/ enjoy the game..BANG! BANG!..

Monday, December 29, 2008

Isnin 29 Disember 2008 | 1 Muharam 1430 Hijrah

Tahun Hijrah: Sejarah dan hubungannya dengan hijrah Rasulullah s.a.w.

Kalendar Islam bagi sandaran umat Islam adalah Takwim Hijrah atau Takwim Islam.

Ianya merupakan takwim yang digunakan secara meluas di kebanyakan negara umat Islam untuk menentukan hari kebesaran Islam. Kalendar ini merupakan kalendar lunar (berasaskan bulan), dan mempunyai kira-kira 355 hari dalam setahun.

Permulaan penggunaan Kalendar Tahun Hijrah / Hijriah adalah hasil dari ilham Khalifah Ar-Rasyidin yang kedua iaitu Saidina Umar Al-Khatab r.a. Ini adalah rentetan dari Kesatuan Arab yang ditubuhkan di bawah naungan Islam pada zamannya.

Riwayat juga mengatakan bahawa Gabenor Abu Musa Al-As'ari telah mengirimkan surat kepada Saidina Umar r.a meminta beliau menjelaskan tentang tahun bagi tarikh surat/arahan Umar yang telah dihantar kepadanya. (selanjutnya..)

"Sesungguhnya orang-orang yang diwafatkan malaikat dalam keadaaan menzalimi diri mereka sendiri, (kepada mereka) malaikat bertanya : Dalam keadaan bagaimana kamu ini? Mereka menjawab : Kami adalah orang-orang yang tertindas di negeri kami sendiri (Mekah). Para malaikat berkata : Bukankah bumi Allah itu luas hingga kamu dapat berhijrah di bumi itu? Orang-orang itu tempatnya neraka Jahannam, dan ia seburuk-buruk tempat kembali."

Pengajaran daripada peristiwa Hijrah

Hijrah telah melahirkan beberapa pendekatan berikut:

1. Sunnah Nabi keluar ke tempat jauh dengan ditemani seseorang (Saidina Abu Bakr).

2. Hijrah di waktu malam adalah paling sesuai untuk bermunajat kepada Allah, kerana pada waktu itu ramai di kalangan pihak musuh sedang seronok tidur.

3. Tidak salah mendapat dan menggunakan khidmat orang kafir bagi tujuan maslahat Islam sepertimana baginda menggunakan khidmat Abdullah Bin Uraiqit (Nasrani) menjadi petunjuk jalan ke Madinah.

4. Baginda mengatur strategi berdakwah agar tidak dapat dikesan oleh musuh dengan menghilangkan kesan tapak kaki dengan puluhan tapak kaki kambing yang diusahakan oleh Amir Bin Fuhairah.

5. Memberi pengiktirafan dan kepercayaan kepada seorang remaja/belia dalam kerja-kerja dakwah sepertimana baginda mengarahkan Saidina Ali Bin Abu Talib menggantikan tempat tidurnya.

6. Memberi pengiktirafan dan kepercayaan kepada seorang muslimah berperanan dalam memberi saham seperti Asma Binti Abu Bakar.

7. Memberi pengiktirafan dan kepercayaan kepada seorang remaja, Abdullah Bin Abu Bakr untuk mendapatkan rahsia bagi memudahkan kerja-kerja dakwah.

Sesungguhnya setiap daripada individu muslim, boleh memainkan peranannya sebagai anggota jamaah menurut kadar kemampuan dan ilmunya bagi memajukan Islam pada kadar yang termampu.

Perkara sunat yang dilakukan di bulan Muharam

1. Digalakkan berpuasa sunat pada awal Muharram.

2. Digalakkan berpuasa sunat pada 9 dan 10 Muharram.


Info tok dipetik dari Harakah Daily

Salam Awal Muharram kepada seluruh umat islam...

Laman blog menghina Nabi Muhammad

Dari Arkib Utusan Malaysia Online 27/12/2008


KUALA LUMPUR 26 Dis. - Sebuah laman blog dikesan penuh dengan penghinaan yang amat sangat terhadap Nabi Muhammad SAW.

Blog tersebut turut menggunakan gambar dan lukisan kononnya milik seorang wanita Melayu. Bagaimanapun dipercayai gambar dan nama wanita itu hanya diperalat oleh pihak lain.

Soalnya, siapakah sebenarnya di sebalik blog tersebut. Apa yang pasti nombor telefon yang tertera pada laman blog itu, yang kononnya milik penulis blog terbabit, ketika dihubungi wartawan Utusan Malaysia mendapati ia merujuk kepada nombor telefon sebuah pejabat berdasarkan respon rakaman mesin jawapan.

Berdasarkan blog terbabit lagi, kononnya penulis wanita tersebut berfikiran terbuka.

Justeru ia sarat dengan pelbagai tohmahan dan penghinaan ditujukan kepada Rasulullah. Segala penghinaan itu pula disertakan dengan gambar wajah orang yang diubah suai bagi tujuan menghina dan mempersenda serta lukisan-lukisan yang memburukkan Nabi Muhammad termasuklah yang pernah disiarkan oleh akhbar Eropah yang telah dikecam hebat oleh umat Islam di seluruh dunia.

Sementara itu ada pembaca menghubungi pejabat Utusan Malaysia malam ini yang mahukan pihak berkuasa bertindak segera terhadap blog tersebut.


**pa nak jadi ngan cdak tok..sik abis2 menghina nabi muhammad...mudahan mati di pangkak gunto...

Friday, December 26, 2008

KAMUS BUJAT : P

k, mari kita mulakan!
(tok kira kamus besa jak ah? Kamus kerja orang malas. Harap maklum, pok.)

Semua huruf K dibelakang setiap perkataan adalah silent. (like French but not with the T's. Haha.)
Jangan lupak.
Bahasa Sarawak bahasa lembut.

Basics:

* Kamek - Saya/Me
* Kitak - Awak/You
* Nya - Dia/He/She
* Sidak - Mereka/Them
* Sik - Tak/No
* Aok - Ya/Yes
* Ya - Itu/That
* Tok - Ini/This
* Mok - Nak/Want
* Sik ada - Tak ada/Don't have
* Nok ya - Yang itu/That one
* Nok tok - Yang ini/This one
* Nok ney - Yang mana/Which one
* Siney - Mana/Where
* Kenak - Kenapa/Why
* Giney - Macamana/How
* Sia - Sana/There
* Sinun - Di sana/Over There
* Sitok - Sini/Here
* Polah - Buat/Do
* Kinek tok - Sekarang/Now
* Kelak - Kemudian/Later
* Ngagak - Datang/Come
* Mupok - Beredar/Leave
* Juak- Juga/Also
* Ari Marek- Yesterday
* Aritok - Today
* Kedak ya - Macam/Like that
* Nang - Memang
* Mun - Kalau/If
* Bait - Baik/Good
* Jaik - Jahat/Bad
* Gago - Sibuk/Busy
* Lan - Jom/Lets
* Tek - Tadi/Just now
* Pok/Bok - A term for friend, i.e mate
* Deng - Sayang/Darling
* Nemiak - Budak-budak/Kids
* Rami - Ramai/Lots
* Bulak - Bohong/Lie
* Paloi - Bodoh/Stupid or Dumb
* Ceridak - Messy
* Sigek - Satu/One
* Tetak - Ketawa/Laugh
* Embak- Bawa/Bring
* Nekik - Panjat/Climb
* Singkol - Kaku/Uneasy or Awkward
* Tunggah - Panggil/Call
* Pisok - Pisau/Knife
* Manok - Ayam/Chicken
* Pusak - Kucing/Cat
* Asuk - Anjing/Dog
* Ngabas - menziarah/visiting
* Gadong - Hijau/Green
* Gerek - Teman lelaki atau perempuan/Boyfriend or Girlfriend
* Kalas - Merah jambu/Pink

K, ya tek suma basic pun ajak ah? Mun ada sik paham lagik kelak nanyak.
Kelak nambah (mun tukang nulis kamus tok sik malas lah.)

Tapi kadang-kadang, ada perkataan dalam Bahasa Malaysia yang sama dengan Bahasa Sarawak, tapi maksudnya lain. Such as:

Bahasa Malaysia Bahasa Sarawak

* Kacak - Lawa/Pretty
* Lawa - Sombong/Snob
* Nyaman- Sedap/Delicious
* Belun - Kapal Terbang/Airplane
* Kelakar - Cakap atau Bersembang/Speak or Talk
* Padah - Bagitahu/Tell
* Pulang- Pula

Ya jak dapat dipikey kamek setakat tok.

Ok. Mupok lok.

Mun ada sebarang pertanyaan lagik, tanyak.
Iboh diam-diam.
Iboh eksen indah dah pandei.
Kelak bila dah embak klaka menar-menar kelak, bisuk.

Ingat ah? Mun kamek jumpa lagik pembaca-pembaca , mun sik fasih lagik klaka Bahasa Sarawak, ndak lah tauk lagik.
Nang sik boleh pakei lah mun kedak ya.
Yerdeh. Manas indah.

Hope this was helpful.

JOM TUMPANG...KEMPEN

Intel recently joined forces with online bulk discount store, Tumpang.com, to run the Jom Jimat campaign.

Aiming at making the desktop PC more affordable the Jom Jimat @ Tumpang.com campaign can potentially give you up to RM600 in savings when purchasing a computer.

Using the bulk buy system, vendors are able to pass on savings to the consumer if a minimum quantity of pre-configured systems are sold through the website.

For example, the highest end system available via this promotion retails at RM4699. To obtain RM600 of savings, 15 units of this system must be ordered via Tumpang.com. To place your order, simply pay a (Ed: thanks for pointing that out) refundable RM50 "ordering fee" and hang tight. Once the remaining 14 units have been booked/sold, the price for this system is reduced to RM4099.

For more information on this campaign, log on to jomjimat.tumpang.com.
sory guys BI version...aku g terkial2 tuka ke bhs swk tok

ADMIN NEMBIAK BUJAT

Wokeh..1stly 1st..mok perkenalkan dirik..


1st Admin :

Nama Bulak / Nick : DUST / Debu
Umo : 26
Tempat Diam : Sarawak
Pekerjaan : Penjaga Jaring & Pereka Grapik
Hobi : Main Game PS2/PSP..Surfing..& Nyusah Orang :)







2nd Admin :

Nama Bulak / Nick : 5|LenT K|LLeR / Pembunuh Bisuk
Umo : 25
Tempat Diam : Sarawak
Pekerjaan : Hackers / Cdak Tukang Hack
Hobi : Main Game PS2 / Komputer..Surfing..& Ngehack Komputer Orang





3rd Admin :

Nama Bulak / Nick : tOOn sTRUCk / Serangan Katon
Umo : 21
Tempat Diam : Sarawak
Pekerjaan : The Prisoners Watcher / Penjaga Penjahat
Hobi : Main Game (N-Gage) / Komputer Game..Tagged & FS




ermm..ya jak la stakat tok..ada gik admin sorang..p lom masok keja gik..tgh di interview..mun da sapa2 berminat mok jadi author blog tok..sela2 jak send resume :) insyaallah kmk ambik staff baru...mun mok tauk lebih gik..tanyak lam ruang komen wokehh (+_-)/

Tuesday, December 23, 2008

PAKE PA BLOG NEMBIAK BUJAT TOK??

1stly mok madah..blog NEMBIAK BUJAT tok bukan bertujuan mok nganok sapa2 or menjaikkan sapa2...
ktk org pun tauk nak apa meaning "BUJAT" ditambah gik ngan "NEMBIAK" mesti ktk org pike blog tok nganok mbiak..xlaaa..kmk jaik kedak ya..gilakk..hahaha...
sapa2 mbiak sawak kompemation tauk pa reti "NEMBIAK BUJAT" tok..
so..for geng2 semenanjung and omputeh..(mun jak da omputeh baca blog tok..tekk nakkk.. >_+ )
to reti or maksud "NEMBIAK BUJAT"...

NEMBIAK = kata dasar (biak / mbiak) , bermaksud budak / orang...
NEMBIAK bermaksud budak-budak / orang-orang (orang yang lebih dari seorang).

BUJAT = kata dasar (bujat), bermaksud perangai yang mengada-ngada / menjelikkan...

ermm..sebenarnya BUJAT ada banyak maksud...tidak semestinya seseorang yang BUJAT itu tidak disukai oleh orang lain...
kadang2 seseorang yang BUJAT itu jugak disukai ramai (+_-)
untuk geng2 semenanjung yang tak paham bahasa sarawak...its ok boleh belajar bahasa sarawak kan?? bukan susah pun...kacang jerr..hehehe.. (+_+)

so..pa fungsi blog NEMBIAK BUJAT tok?? tunggguuuuuuuu...

Free Download By NB

RECENT COMMENT