Wednesday, April 20, 2011

Who Blocked U ? - FB SPAM???

hahh..apa crita pasal "who blocked u ? nih?? mesti smua FB² user sudah sedia maklum...(sapa² yang sudah klik atau ter"klik" link apps "who blocked u ?" nih pasti la ter amat tahu kan?? hehehe).

Who Blocked U ?

betul ker boleh tengok saper block kiter?? ape relevan nyer apps nih?? (pikir dari segi logik (-_-)??.....mcm tak relevan jer...)

sebelum nih ade jugak apps² FB yang sedemikian ruper...yang pasal link² video budak bunuh diri la..video lucah la...ermmm..dan link saper tengok atau visit profile..My total facebook views are..bla..bla..bla....hurm...pelik..FB pun orang² bijak pandai nih boleh buat SPAM dan SCAM....aduhhh..

yang sedeh nyer user² FB plak aper lagi..pantang tengok benda mcm popular cket trus la klik and Like.. (^_^) kalau link yang betul² patut di Like tu xper la..

Link apps tu kalau korang dah terlanjur klik..still boleh remove apps dengan TAG² tu...so don't worry... (xkan merosakkan laptop / pc / smartphone anda!!).
camner nak remove?? pegi kat apps setting..carik apps tu..then remove...yang tag tu plak rasa²se=mua tau kan?? kalau maseh xboleh remove sila komen kat bawah..nanti tolong bagi cara dier ok...

ni lagi contoh² yang lain tu...

nih yang my total facebook viewer




ni plak yang link² pasal video scam...oppss

Wednesday, April 13, 2011

WWE All Stars 2011 (XBOX-360/NTSC)

THS - WWE All Stars 2011 (XBOX-360/NTSC)
English | Size: 7.52 GB | 2011 | XBOX 360 | Region Free | iXtreme 11-Wave
Genre: Wrestling, Sport


WWE All Stars is an over-the-top, arcade-style beat-down featuring the WWE s past and present superstars of the ring. WWE All Stars delivers one of the greatest rosters ever assembled in a wrestling-centric videogame. Renowned WWE Legends will align with today s most prominent WWE Superstars, inviting players to generate fantasy matches and ultimately determine the greatest competitors of all time. In addition, each WWE Legend and WWE Superstar will boast a distinctive and highly stylized appearance, adding to the overall atmosphere and intrepid attitude exuding from the on-screen action.

Screenshot

WWE All Stars encompasses a fluid, intuitive and original gameplay style, creating a highly competitive environment and an engaging spectacle. Packed with high-flying, hard hitting and over the top action, players will explore a variety of responsive quick grapples, strong grapples, standing and running attacks, as well as combination sequences. Every WWE Legend and WWE Superstar on the power-packed roster will be equipped with individual abilities, signature moves and renowned finishers to create the ultimate in-ring experience.

Download Links : (Single.Extraction.|.No.Password.|.Interchangeable)

|FiLeSoNic|


|FileServe|

Wednesday, April 6, 2011

Bilakah Panggilan Telefon Bimbit Pertama kali dibuat?

Adakah anda mempunyai Telefon Bimbit / Handphone? saya pasti semua anda memilikinya..budak sekolah rendah sekarang pun ramai yang sudah mempunyai telefon bimbit (^_^). Tahukah anda telefon bimbit yang pertama sekali diciptakan? ianya adalah

The First Cellphone (1973)

Name: Motorola Dyna-Tac
Size: 9 x 5 x 1.75 inches
Weight: 2.5 pounds
Display: None
Number of Circuit Boards: 30
Talk time: 35 minutes
Recharge Time: 10 hours
Features: Talk, listen, dial

Ok..berbalik kepada persoalan utama ~ tajuk post ini "Bilakah Panggilan Telefon Bimbit Pertama kali dibuat?" Berikut adalah petikan dari Kosmo Online hari ini 06/04/2011 :

"NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Panggilan telefon bimbit pertama di dunia dibuat pada 3 April, 38 tahun lalu oleh seorang pengurus besar firma Motorola, Martin Cooper di pusat bandar di sini, lapor sebuah akhbar semalam.Panggilan telefon bimbit pertama di dunia dibuat oleh
MARTIN COOPER di New York pada 3 April 1975.

Cooper, yang pada masa itu berusia 44 tahun, keluar bersiar-siar dengan membawa telefon bimbit prototaip Motorola Dyna-TAC sambil diperhatikan orang ramai yang terkejut melihat gajet yang dibawanya.

"Semasa saya bersiar-siar jalan, penduduk New York yang begitu sofistikated kagum melihat seseorang berjalan sambil bercakap di telefon.

"Anda perlu ingat ketika itu tahun 1973, tiada lagi telefon tanpa kod apatah lagi telefon selular (bimbit)," kata Cooper yang kini berusia 82 tahun.

Menurutnya, orang pertama yang dihubungi dengan menggunakan telefon bimbit itu ialah ketua unit penyelidikan firma telefon Bell, Dr. Joel S Engel yang juga saingannya, sebelum dia menghubungi beberapa wartawan.

"Saya menelefon Engel untuk memberitahunya bahawa kami telah mengatasi Bell dalam perlumbaan untuk menghasilkan telefon bimbit pertama di dunia," katanya.

Cooper kemudian membenarkan wartawan-wartawan tersebut membuat panggilan mereka sebagai bukti bahawa mereka bukan ditipu dan dia bukan berjenaka.

Telefon bimbit Dyna-TAC yang seberat 0.6 kilogram berada dalam pasaran 10 tahun kemudian iaitu pada 1983, dan dijual pada harga mencecah AS$3,500 (RM10,592). - Agensi"


Pada masa sekarang Motorola masih lagi bertahan mengeluarkan telefon bimbit tetapi..dengan banyaknya saingan daripada pengeluar² telefon bimbit yang lain..penghasilan telefon bimbit pada masa sekarang menjadi semakin canggih perkembangannya sehingga terciptanya Smartphone iaitu siri telefon bimbit yang mempunyai pelbagai aplikasi untuk penggunanya.


**Dan ini pula adalah siri sejarah telefon bimbit saya (^_^)

Telefon Bimbit pertama : N-Gage QD

oppsss...casing QD ni saya bukak sebab masa ambik gambar ni saya sedang cuci QD ni (^_^)



Telefon Bimbit kedua : O² XDA ATOM



ni jer la sejarah telefon bimbit saya ahahaha...belum upgrade lagi..kalau upgrade, telefon bimbit mana menjadi pilihan???

Monday, April 4, 2011

HostBig - Reliable, Affordable Web Hosting!!

More and more people are choosing HostBig for their website hosting. HostBig provides reliable, affordable unlimited, high speed, hosting with all the features you need... the latest servers and scripts, 99.9% uptime by our secure, well-connected network, backed up by a dedicated Support Team available to assist you 24 hours a day, 7 days a week. HostBig! - the only web hosting plan you will ever need.

GO UNLIMITED NOW!!
Unlimited Bandwidth As much traffic as you can get!
Unlimited Webspace Grow as big as you need to!

Feature Packed!

Easy to use Control Panel, Virus Scanner, SPAM filter, 50 Free Website Templates, New! Easy to use Online Site Builder, Fantastico! Script Installer, Shopping Cart, WebMail, Unlimited FTP, Sub Domains, Daily Backups, Awstats Statistics, PHP, CGI, MySQL, MS Frontpage Extensions and much more.

SIGN UP NOW

SEE MORE DETAIL

    Free Download By NB

    RECENT COMMENT